onsdag 13 juni 2012

Släpp allt ni har för händerna: DET ÄR SYND OM RAFAEL EDHOLM!

Rafael har haft jättejättesvårt att få pengar till sin film och han har berättat varför i Moviezine:


Det är tyvärr inget ovanligt att det är svårt att få en film finansierad när man vill göra genrefilm eller något som inte faller under mainstream-kategorin.
- Det här inte en politiskt korrekt film. Jag är för det första man, så jag står upp och kissar. När ens kisserier ska ha med det konstnärliga att göra, det är jävligt tråkigt. Jag hörde Thomas Vinterberg som uttalade sig och sa att han var glad att han var dansk och jobbade i Danmark. Han var rädd för det svenska molnet av filmpolitik som skulle dra över Danmark, men han sa att han isåfall skulle använda paraply.

Det där är helt obegripligt för mig. Det ska självklart handla om kompetens och inte handla om könskvotering.
- Nej, absolut. Man får nästan be om ursäkt att man är man och vill göra film. På sätt och vis vore det skönt om man instiftade en manlig festival med manligt pris, så man slapp be om ursäkt. Att slippa skämmas för sitt kön.Med tanke på att filmvärlden överhopas av kvinnor både bakom och framför kameran har han så klart rätt! Eller inte. Alltså jag vet inte jag, men Rafael kanske inte skulle gjort den här intervjun alls om han inte vill skämmas?

7 kommentarer:

 1. SanityAssasin13 juni 2012 14:31

  Tyckte också synd om den stackarn, så jag lade upp artikeln i vår stödgrupp Vita Kränkta Män på fejjan. Där kanske han kan få lite välförtjänt sympati.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men alltså, kan inte dessa kränkta karlar tänka lite innan de gör sina utspel? Antingen är han, Paolo Roberto, Ulf Brunnberg och Ola Rapace samma person eller så vill de helt enkelt stödja den feministiska kampen genom att med dumhet putta över folket till den rätta sidan.

   Radera
  2. Du tror inte att det är det som är grundproblemet? Eller var det en retorisk fråga? Nej, de kan inte tänka innan de gör sina utspel. Det är liksom hela grejen.

   Radera
  3. Det var retoriskt. Jag är fullt medveten om att de här människorna inte kan tänka eftersom att de är upptagna med att ha huvudet i röven.

   Radera
 2. Han skulle ju kanske kunna börja med att göra BRA film så kanske det där med finansieringen skulle läsa sig. Sen kanske han inte ska stå där som någon liten snorunge och förvänta sig att han har rätt till några som helst presenter från de vuxna (förutom på julafton och sin födelsedag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meh, vadå? Han gör ju KULTUR! Då måste man ju få presenter. Hur ska det annars bli något?

   Radera
  2. Wenn ich Kultur höre entsichere ich meinen Browning!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...